erülke

Cuma, Eylül 28, 2007

F O R T U N E


F O R T U N E
Originally uploaded by R@punseLL.

Perşembe, Eylül 20, 2007

FC Sion vs Galatasaray

Bangalore


08092007(012)
Originally uploaded by erulke.

Pazartesi, Eylül 17, 2007

Perşembe, Eylül 13, 2007

Who has farted?


Who has farted?
Originally uploaded by schizoo23 [Kira].

kim ossurdu?

anti botox brigade


anti botox brigade
Originally uploaded by emdot.

Air Rings I


Air Rings I
Originally uploaded by Down in the Blue (DitB).

Old picture, taken by my collegue David. Having fun at the pool at Saujana Resort, Kuala Lumpur. How to do this? In calm waters, lie still on your back, look up and make short but powerful burst of air with your mouth, like making farting sound (or if you know how to play the trumpet or similar, do that)

Ümit



Pers sultanı iki adamı ölüme mahkum etmişti.Sultanın atını ne kadar sevdiğini bilen adamlardan bir tanesi hayatını bağışlarsa ,bir yıl içinde ata uçmayı öğretebileceğini söyledi.Kendini dünyadaki tek uçan ata binerken hayal eden sultan bunu kabul etti.
Diğer adam inanmayan gözlerle arkadaşına baktı.:”Atların uçamadığını biliyorsun.Nasıl olup da böyle delice bir fikirle çıkabildin ortaya?Yalnızca kaçınılmazı geciktiriyorsun o kadar.”
“Pek değil”dedi birinci mahkum.”Kendime dört özgürlük şansı veriyorum.Birincisi sultan bu yıl ölebilir.İkincisi ben ölebilirim.
Üçüncüsü At ölebilir.Ve dördüncüsü...belki ata uçmayı öğretebilirim..!
Umutlarınızın hiç tükenmemesi dileğiyle...

Ramazan ayı çok şereflidir

Sual: Ramazan ayı yaklaşmaktadır. Bu ayın önemi nedir? CEVAP: Bu konuda İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevab, başka aylarda yapılan farzlara verilen sevab gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin, günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevab verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.
Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur.
Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin, bütün senesi günah işlemekle geçer.
Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.
Kur'an-ı kerim Ramazanda indi. Kadir gecesi bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.
İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de, zaten bu demektir.
Hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (Zehebez-zama' vebtellet-il uruk ve sebet-el-ecr inşaallahü teâlâ) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.
Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken binlerce Müslüman, affolur, azat olur.
Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda, Onun şanına yakışacak kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin!
Açıktan oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.
Ramazanda oruç tutmak hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ramazan orucu farz, teravih namazı ise sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.) [Nesai]
(Ramazan orucunu farz bilip, sevab bekleyerek oruç tutanın günahları affolur.) [Buhari]
(Ramazan orucunu tutup ölen mümin, Cennete girer.) [Deylemi]
(Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır.) [Taberani]
(Ramazan ayında, ailenizin nafakasını geniş tutun! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama gibi sevabdır.) [İbni Ebiddünya]
(Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevabdır.) [Deylemi]
(Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, "Ben oruçluyum" deyin!) [Buhari]
Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevabdır. Özürsüz oruç tutmamak, büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. (Tirmizi)
Ama dini bir mazeret varsa oruç tutmamak günah olmaz.

Çarşamba, Eylül 12, 2007

türkiye - macaristan gökhan ünal ın golü 68. dakika

türkiye - macaristan mehmet aurelio nun golu 71. dakika

türkiye - macaristan halil altintop un golu 93. dakika

Minor Male Ox Beetle, Side View


Minor Male Ox Beetle, Side View
Originally uploaded by E_Journeys.

Strategus aloeus, Family Scarabaeidae (Scarab Beetles), photographed with and without flash. I've also posted a front view.

My first assumption that I was photographing a stag beetle was incorrect but not far off the mark. Scarabs belong to the Superfamily Scarabaeoidea, which includes both scarab and stag as well as bess beetles. Mary and I found this one moseying down the street around 7 PM on September 18. We coaxed him onto a manila envelope and took him out of squish range onto a neighbor's driveway. After the photo shoot, Mary set him down on a lawn. We spent some time trying to remember what direction he was headed when we'd first scooped him up.

This little one measured about 35mm. He's a bit small for his species, which ranges from 30 to 60mm. When I got a little too close for its comfort, he pulled his head into his shell, much the way a turtle does.

According to Bugguide.Net, the males of this species come in "major" and "minor" varieties. The major male has two large posterior horns, while the minor male's horns are stubby. The female has no horns at all. This species of ox beetle (one of five US species of the genus Strategus) ranges from Arizona into southeastern United States and southward into South America.

The Beetle Experience adds that an adult lives for approximately four months after spending about a year as a grub. This is a fruit-eating beetle and one of the most widespread of the ox beetles in the United States. "Females will lay their eggs in substrates ranging anywhere from middle-decayed wood, to flake soil. Adding crushed leaves to the substrate will often help egg production."

More details can be seen in the large view (click the magnifying glass).

Big Cat Fight


Big Cat Fight
Originally uploaded by tigerfast.

Royal the male Asiatic Lion decides to pick a fight with the 2 Lionesses while their four cubs look on almost in shock!

Melolontha melolontha


Melolontha melolontha
Originally uploaded by wrrroah.

samiec chrabąszcza majowego (may bug - male)

Salı, Eylül 11, 2007

nevruz dede

7 yaşında iken Nuri Paşa komutasındaki askerî birlikle Azerbaycan"a gelen Nevruz Caferov, bugün 94 yaşında ve çocukluğunun İstanbul"unu özlüyor.1917 yılında Ermeni-Rus orduları Azerbaycan"ı kasıp kavurur. Müslüman Türk ahali zor durumdadır. Osmanlı hükümeti, yardım amacıyla dönemin ünlü askerlerinden Nuri Paşa komutasında bir orduyu Azerbaycan"a gönderir. Bu askerî birlik içinde ismi Ahmet olan küçük bir çocuk da vardır. Ahmet"in babası yüksek rütbeli bir Osmanlı zabiti olan Nimetullah beydir.
Annesi ise Fatıma hanım. Ahmet, daha küçük bir çocuk iken annesini kaybeder. Sefer emri alan Nimetullah bey, oğlunu emanet edebileceği bir akrabası olmadığından o sırada 7 yaşında olan Ahmet"i yanında götürmeye karar verir. Askerî birliğin İstanbul"da başlayan uzun ve yorucu yolculuğu Gence"de sona erer. Kente vardıklarında küçük Ahmet"i bir çocuk yurduna teslim eder babası, sonra da Azerbaycan"ın iç bölgelerinde devam eden savaşa katılmak amacıyla cepheye koşar.

Dünün küçük Ahmet"i Nevruz Caferov, ak sakallı bir dede olmuş şimdi ve Bakû'de yaşıyor. Dimdik duruşu, kartal bakışı ve çehresindeki çizgiler onun başka bir coğrafyaya ait olduğunu gözler önüne seriyor. Bakû"deki Türk Şehitliği"nde isimleri pirinç levhalara yazılı kahramanlara bakıp, "Ben buraya onlarla birlikte geldim" diyor. Sonra da gözünü ufka dikerek şunları söylüyor: "Onlar babamın arkadaşları. Benim amcalarım oluyor. İstanbul"dan Gence"ye uzanan uzun bir yolda arkadaş olmuşuz onlarla."

İstanbul hasreti ile yanan gönül

Nevruz Caferov, 1910 yılında İstanbul"da dünyaya gelir. Aradan geçen uzun yıllara rağmen "İstanbul" ismi telaffuz edilince heyecanlanıyor ve yüreğinde doğduğu şehri ahir ömründe görme arzusu uyanıyor. İstanbul"a duyduğu sevginin altında çocuk hafızasında kalan güzel hatıralar bulunuyor. Gözünün önüne en fazla gelen görüntü yaşadıkları ev ve yanıbaşındaki cami. "5-6 yaşlarında iken arkadaşlarımla evimizin önünde oynardık" diyor, iç geçirerek.. Evlerinin yanıbaşındaki caminin çift minaresi olduğunu söylüyor. Arkadaşları ile camiye girip saklambaç oynarlarmış. Bazen namaz kılan insanlarla birlikte eğilip kalkarlarmış. Cemaat de onların başını okşar, şeker ya da para verirmiş. Bazen de çok fazla gürültü çıkarır, bu kez de onların tatlı-sert ikazları ile karşılaşırlarmış.

Nevruz dedenin hafızasından çıkmayan bir başka İstanbul karesi ise evlerinin önündeki kalabalık. "Rahmetli annemin Hakk"ın rahmetine kavuştuğu gündü o gün" diyor, kısık bir sesle. Annesinin genç yaşta ölmesi onu derinden etkilemiş. Babasının birkaç kez sessiz sessiz ağladığına şahit olmuş. Oyun arkadaşlarının hiçbirini gözünün önüne getiremediğinden yakınıyor. Onlara ait ne bir resim karesi var belleğinde ne de bir isim. 7 yaşına kadar yaşadığı İstanbul"dan hafızasında kalanlar bu kadar. Bir de camilerin minarelerinden yayılan ezan sesleri kalmış kulaklarında.
"Baba" diyerek haykırır ve kendinden geçer
Küçük Ahmet"in Gence günleri çok zor geçer. Annesinin vefatından sonra öz yurdundan ve arkadaşlarından ayrı düşmek çok zoruna gider. Bunlar yetmezmiş gibi, vatanından uzak bu garip ülkede tek yakını olan, canı sıkıldığında boynuna sarılıp teselli bulacağı babacığı da yanında değildir. Annesinin yokluğuna bir de baba hasreti eklenir. Nice geceler "anne-baba" çığlıkları ile uyanır ve sabaha kadar ağlar da ağlar. Bazı geceler bu ağlama seanslarına çocuk yuvasının hizmetçisi de katılır. Yurtta kaldığı iki yıl boyunca küçük Ahmet"i hiçbir şey teselli edemez.

Bu arada, Azerbaycan bağımsızlığını ilan eder. O sıralar dokuz yaşında olan Ahmet, "Belki babasından bir haber alır" düşüncesiyle önce Bakû"ye, bir süre sonra da İran sınırına yakın Lenkeran şehrindeki çocuk yurduna gönderilir. 28 Nisan 1920"de Rus askerleri Azerbaycan"ı yeniden işgal edince bu tarihe kadar ülkede kalmış Osmanlı askerleri birer ikişer İran üzerinden vatan yolunu tutar. Baba hasretine dayanamayan Ahmet, bir haber alırım ümidiyle çocuk yurdundan firar ederek İran"ın Astara şehrine gider. Bir yıl boyunca babasının izini bulmaya çalışır. Hiç kimse "babanı gördüm" demez kendisine. Boynunu büker ve yeniden Lenkeran"a dönerek çocuk yurduna yerleşir. Umudunu kaybetmiştir artık. Kendisini annesiz babasız bir gelecek beklemektedir.
Kafesteki kuş gibi çırpınmak

Türkiye´nin yeni gururu! Colin Kazim Richards!

Pazartesi, Eylül 10, 2007

Hüve'l-Hayy La Yemut*/ هوالحی لايموت


Hüve'l-Hayy La Yemut*/ هوالحی لايموت
Originally uploaded by meliha`.

Yer: Süleymaniye Camii Kabristanı
*Hüve'l-Hayy layemut: Mezar taşının başında yazmakta. O (Allah) diridir, ölümsüzdür manasına gelir. Bu aynı zamanda, ondan gayrısının ölümlü olduğunu da bildirir.
Mezartaşlarında bu tür ibarelere nadir rastlanır. Zira genellikle "Hüvel-baki, Hüve'l-hayyü'l-baki, hüve'l-hallaku'l-baki" kullanılır.
Bu mezartaşındaki mezkur (ismi geçen) ibareyse, bize bu taşın 19. yy.dan sonrasına ait olduğunu gösterir. Çünkü bu yüzyıla kadar kullanmamaktaydı.

Taştaki yazılardan okuyabildiğim kadarıyla burda bir şeyhin hanımı yatmakta.